top of page

Asıl Mesleği Diş Hekimi Olan Ünlüler

Cüneyt Arkın, Ferhat Göçer gibi asıl mesleği tıp doktorluğu olan ünlülere magazin servisleri sayesinde fazlasıyla aşinayız. Peki ya asıl mesleği Diş Hekimliği olan ünlüleri biliyor musunuz? Hadi listeye başlayalım:

 

Fotoğraftan tanıyan?

Diş Hekimleri gününde güldüren tweetiyle Mabel Matiz :)

 

Türk Rock Müziğine "Bu Kalp Seni Unutur Mu?", "Zaman Zaman", "Yeter Ki" gibi eşsiz eserler kazandırmış bir müzik dehası var sırada. Şarkı isimlerinden hemen bildiniz ya da dilinizin ucunda!

Fikret Kızılok... Sanat kariyerine kitap yazılır diyebileceğimiz bir abimiz olan merhum sanatçımızın "Dental Hipnotizma" adında Diş Hekimliği alanında bir de kitabı olduğunu belirtelim. Ne yazık ki baskısı yok, yalnızca sahaflarda denk gelinebiliyor. Yıllar evvel öğrenciliğimde denk gelmiş fakat alamamıştım. Kitaplığında bir nüshası olan varsa hediye kabul edilir :)


 

Sıradaki fotoğraftaki Elvisvari yakışıklı adamı tekte tanıyacak Türk Rock gurmeleriyle şahsen tanımak isterim:


Mişa Sidi Sarfati Türk Rock Müziğine yıllarca emek vermiş ve sayısız muhteşem esere sahip sanatçı Maksilofasiyel Cerrahımız ve çok kıymetli dostum!

Özellikle "Uğurlar Olsun" yorumunu dinlediğinizde hiç tanımasanız bile bir aaaaa o mu söylüyomuş diyeceğiniz kendine has ses rengiyle tanınan sanatçımız Özlem Tekin ile düet yaptığı "Dost Kalamam" adlı eseri benim şahsi favorim. Dinlemek isteyenler tıklayabilir!

Kim implantını bir Rockstar'a yaptırmak istemez ki? Bu soruyu kendi kendime sormadan da ben yaptırdım bu arada :)

Bir tane de ABD'den gelsin:

Tam adı William Edgar Buchanan II olan Edgar Buchanan kariyerinde 100'ün üzerinde filmde oynadı. 1941 yapımı Texas filmi ile kültleşen aktör Oregon Health & Science University School of Dentistry mezunu bir diş hekimidir.

 

Vaktim oldukça dünyadan örnekleri de eklemeye devam edeceğim. Takipte kalın!

Etiketler:

109 görüntüleme

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page