top of page

Masseter (Çene) Botoksu Nedir? Nelere Dikkat Edilmeli?

Güncelleme tarihi: 23 Kas 2023

Masseter botoks uygulaması genellikle; diş gıcırdatmanın, çene gerginliğinin, ağrısının ve kenetlenmesinin azaltılmasında, bunlara bağlı gelişen bağ ağrısının hafifletilmesinde, kare görünüme sahip olan çenenin şekillendirilmesi yoluyla dengeli bir yüz şekli oluşturulmasında kullanılır. Masseter botoksu çenesindeki genişlik, kas kütlesinden kaynaklanmakta olan kişiler için uygun bir tedavi yöntemi olabilir.


  • Masseter botoks prosedürü ağrı ve sızıya yol açmaz. Yaklaşık 10 dakikada tamamlanan işlemin ardından hasta günlük hayatına kaldığı yerden devam edebilir. Masseter botoks prosedüründen önce hastanın cildine lokal anestezik krem uygulanarak masseter kasının bulunduğu bölge işaretlenir. Doz ayarlaması kasın gücüne ve hacmine göre kişi özelinde belirlenir. Ardından masseter kasının içerisine enjeksiyon yapılır. Maksimum etki yaklaşık 2 hafta içerisinde ortaya çıkar. Etki süresi kişiden kişiye değişse de ortalama 6 ay kadar sürdüğü bilinir.

  • Masseter botoks kişilerin ideal bir çene yapısı görüntüsüne sahip olmasında önemli bir rol oynamaktadır. Yüzün yeniden şekillendirilmesi sayesinde kadınlar daha estetik ve çekici bir çene yapısına sahip olabilmektedir. İdeal çene şekli kadınlar ve erkekler için oldukça farklı özelliklere sahiptir. Kadınlarda yumuşak ve estetik bir görünüm sağlayan ince yüz hatları tercih edilirken, erkeklerde kare yüz hatları ile güçlü bir ifade sağlanması istenir. Anksiyete, migren ya da diş sorunlarına bağlı olarak oluşan çene sıkma ve bundan kaynaklanan çene ağrısı sorunları da masseter botoks uygulaması ile giderilebilir.

  • Medikal bir prosedür olan masseter botoks cerrahi operasyonlara oranla oldukça güvenilir bir uygulama olsa da birtakım yan etkileri olması olasıdır. Masseter botoks uygulamasından sonra görülmesi olası yan etkiler arasında; baş ağrısı, kas zayıflığı, kas sertliği, çene bölgesinde kızarıklık, ağrı ya da şişme sayılabilir. Etkileri kalıcı olmadığı için elde edilmiş olan sonuçların devamlılığının sağlanabilmesi adına masseter botoks uygulamasının doktorun önerdiği aralıklarla tekrarlanması gerekir. Uygulama sıklığı hastanın ihtiyacına göre değişiklik gösterebilir. Ayrıca düzenli uygulamaya bağlı olarak zaman içerisinde uygulama sıklığının azalması söz konusu olabilir.


Masseter Botoks Sonrası Nelere Dikkat Etmelisiniz?
  • Çene Botoksu sonrası ilk 24 saat sert gıdalar çiğnememeye, mümkün olduğunca sıvı gıdalar tüketmeye gayret etmelidir.

  • Çene Botoksu sonrası en az 24 saat enjeksiyon bölgesine masaj yapmayın.

  • Masseter Botoksu sonrası 6-8 saat makyaj yapmayın. Zira hijyen açısından makyaj fırçaları ve malzemelerinin enjeksiyon sahasına temas etmemesi yerinde olacaktır.

  • Çene botoksu sonrası birkaç saat yüz yıkamamalı ve banyo yapmamalıdır.

  • Çene botoksu sonrası (Masseter botoksu sonrası) 12 saat sert gıdalar çiğnenmemesi, işlem yapılan akşam sıvı ya da püre tarzında fazla çiğneme gerektirmeyen gıdalar tüketilmesi önerilir.

  • Çene botoksu veya diş sıkma botoksu sonrası kan sulandırıcıların 24 saat süresince alınmaması önerilir. Masseter Botoks Uygulaması için Uzman Doktorumuzdan Hızlıca Randevu Alın:

Eğer bunların dışında bir sorunuz varsa bize her zaman ekranın altındaki Canlı Destek Hattımızdan, WhatsApp'ten, Çağrı Merkezimizden ulaşabilirsiniz. #SağlıkAğızdanBaşlar


17.466 görüntüleme

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page